Home Bosna i Hercegovina Praznična atmosfera u Sarajevu, ulice pune turista

Praznična atmosfera u Sarajevu, ulice pune turista

by admin

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine Sarajevu vlada prava praznična atmosfera.

Na sarajevskim ulicama već se može vidjeti veliki broj domaćih i stranih turista koji će u glavnom bh. gradu dočekati Novu godinu. Broj turista u Kantonu Sarajevo raste iz godine u godinu, a veliki broj gostiju očekuje se i ove godine tokom novogodišnjih praznika.

Glavne sarajevske ulice zasjale su u punom sjaju nakon što su postavljeni različiti ukrasi uoči božićnih i novogodišnjih praznika. Svijetleći ukrasi i jelke su na više lokacija, a ukrašena je i stara gradska jezgra na Baščaršiji. Sarajevo je tradicionalno prepoznato kao regionalni centar najbolje zabave i javnih dočeka Nove godine uz neke od najvećih muzičkih zvijezda.

Publiku će ove godine ispred Vječne vatre zabavljati popularni bendovi “Bombaj štampa”, “Zabranjeno pušenje” i “Crvena jabuka”, te Elvir Laković Laka, koji će nastupiti umjesto ranije najavljenog benda “Letu štuke”.

Kako su najavili organizatori, novogodišnja noć u Sarajevu bit će više od koncerta, jer je u pripremi i jedinstven propratni događaj pod nazivom “Sarajevska priča”, u kojem će se pojaviti i dio popularnih “Nadrealista”.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima