Home Svijet Prekinut željeznički promet ispod La Manchea

Prekinut željeznički promet ispod La Manchea

by admin

Iznenadni štrajk francuskih radnika u Eurotunelu, podmorskoj poveznici Velike Britanije i kontinentalne Evrope, danas je prekinuo željeznički saobraćaj ispod kanala La Manche, ugrozivši tako planove mnogih putnika za božićne praznike.

“Današnji poziv na štrajk od strane predstavnika sindikata osoblja Eurotunela u Francuskoj rezultirao je potpunim prekidom usluge i zatvaranjem naših termina u Francuskoj i Velikoj Britaniji”, rekao je glasnogovornik kompanije koja upravlja tunelom Getlink.

Kompanija je dodala da su sindikati odbili isplatu bonusa od hiljadu eura koju je najavila uprava, zahtijevajući da se iznos utrostruči. Sindikalni dužnosnici u kompaniji nisu bili odmah dostupni za komentar.

“Preporučujemo da odgodite svoje putovanje ako možete, čak i ako je do sutra”, objavio je na platformi X željeznički operator Eurostar.

Na svojoj stranici s novostima o putovanjima, Eurostar je objavio da je saobraćaj prema i iz Londona trenutno obustavljen. U brojnim neprovjerenim objavama na društvenim mrežama ljudi koji su pokušali ranije doći do Londona ili Pariza za Božić navode da su zapeli u vozovima ili na željezničkim stanicama, prenosi Hina.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima