Home Magazin Pretresi u kućama Seana ‘Diddy’ Combsa zbog istrage o trgovini ljudima

Pretresi u kućama Seana ‘Diddy’ Combsa zbog istrage o trgovini ljudima

by admin

Izvor nije precizirao da li je sam Combs specifična meta, pozivajući se na osjetljivu prirodu istrage.

Reagujući na izvještaje o racijama u domovima Combsa, Odjel za istrage o domaćoj sigurnosti u New Yorku potvrdio je da je “izvršio policijske aktivnosti u okviru trenutne istrage”.

Policija se mogla vidjeti u ponedjeljak u dvije Combsove kuće – jednoj na području Miamija i jednoj u Los Angelesu, javili su novinari CNN-a na licu mjesta.

“Dostavit ćemo daljnje informacije kako postanu dostupne”, rekao je policijski odjel CNN-u.

HSI je vodeća istražna ruka američkog Ministarstva domovinske sigurnosti i odgovorna je za istraživanje transnacionalnog kriminala i prijetnji, uključujući trgovinu ljudima.

Predstavnik HSI Miamija rekao je Carlosu Suarezu iz CNN-a da je policijska akcija “izvršenje naloga za pretres”.

Još nije jasno da li su Combs ili drugi stanovnici cilj policijskih akcija.

CNN se obratio predstavnicima Combsa za komentar.

Aerofotografije iznad Combsove kuće u Los Angelesu prikazale su više naoružanih policajaca kako hodaju oko imanja. Vozila mobilne komandne stanice bila su vidljiva na Combsovoj kući u Los Angelesu i na jednoj njegovoj kući na području Miamija, gdje su agenti obrađivali dokumentaciju na kartonskim stolovima.

Combs, 54, osnovao je muzičku kuću Bad Boy 1993. godine i koristio umjetnička imena Puff Daddy i Diddy.

Combs je osvojio tri Grammy nagrade u svojoj karijeri, zajedno s 14 nominacija. Dok je postigao početni uspjeh sa svojom muzikom, Combs je također postao primjetan producent i poduzetnik.

Podsjećamo, u novembru 2023. godine, Combs je riješio tužbu koju je podigla njegova bivša djevojka, pjevačica Casandra “Cassie” Ventura, koja je tvrdila da ju je silovao i podvrgavao godinama ponovljenim fizičkim i drugim zlostavljanjima.

“Odluka o rješavanju tužbe, posebno 2023. godine, nikako nije priznanje krivice”, rekao je Ben Brafman, advokat Combsa, CNN-u u izjavi tada. “Odluka gospodina Combsa o rješavanju tužbe nikako ne umanjuje njegovo čvrsto negiranje tvrdnji. Sretan je što su postigli međusobno rješenje i želi najbolje Ms. Ventura.”

Nekoliko sedmica kasnije, u New Yorku su podnesene najmanje dvije druge građanske tužbe protiv Combsa s tvrdnjama o seksualnom napadu, uključujući jednu podnesenu u decembru u federalnom sudu koja je također sadržavala tvrdnje o trgovini ljudima.

“Šutke sam sjedio i gledao ljude kako pokušavaju ubiti moj karakter, uništiti moj ugled i moje naslijeđe”, rekao je Combs u odgovoru na tužbu iz decembra.

“Protiv mene su iznesene odvratne tvrdnje od strane pojedinaca koji traže brzu zaradu. Neka bude potpuno jasno: nisam učinio nijednu od groznih stvari koje su navedene. Borit ću se za svoje ime, svoju porodicu i za istinu.”

Combsa je optužen za seksualni napad i uznemiravanje u još jednoj građanskoj tužbi podnesenoj prošlog mjeseca od strane bivšeg muškog zaposlenika, tvrdnje koje je Combs, putem svog advokata, negirao.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima