Home Sport Priželjkujete neuspjeh reprezentacije, pozvao klubove da se ujedine

Priželjkujete neuspjeh reprezentacije, pozvao klubove da se ujedine

by admin

Ministar saobraćaja u Vladi KS Adnan Šteta se oglasio na Facebooku povodom dešavanja u domaćem nogometu.

On je pojasnio da ovo što FK Sarajevo proživljava je repriza ranijih događaja u NS BiH te da je ovo jedinstvena prilika da se bh. klubovi ujedine te da će se u budućnosti itekako pitati za nogomet u BiH.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Mnogi od vas ne znaju da sam zaljubljenik u nogomet.

Za Velež živim od rođenja , a sarajevske klubove izuzetno cijenim, poštujem i podržavam, kao neko ko je život odlučio graditi zajedno sa porodicom u Sarajevu, pored toga što mi nalaže funkcija koju obavljam.

Odavno je moje ime upisano na stolicama i zidovima Grbavice i punu podršku ima klub sa Koševa.

O nekim stvarima nikad nisam govorio, međutim ovo što prolazi FK Sarajevo repriza je mnogih ranijih događaja sa NS BiH.

Nije bilo tako davno, kada je moj Velež bio u sličnoj situaciji i kadu su anonimusi iz Saveza kažnjavali predsjednika, igrače, navijače, oduzimanjem bodova, novčanim kaznama i suspenzijama bavljenja sportom..

Mnogi od vas ne znaju da sam zaljubljenik u fudbal.

Za Velež živim od rođenja , a sarajevske klubove izuzetno cijenim,…

Posted by Adnan Šteta on Nedjelja, 17. mart 2024.

Tada se, na prijedlog Veleža, pokrenuo pokret “Inicijativa 4R” koji nažalost nije zaživio, a da jeste sigurno danas ne bismo bili u ovoj situaciji koju nam kroje anonimusi u Fudbalskom savezu za koje ni u njihovim kućama ne vjeruju da se znaju baviti fudbalom, a kamoli da im sportska javnost može vjerovati.

Možda tada nije bila prilika za ujedinjenje klubova, možda se nije pokazala spremnost, bez obzira na sve razloge, a sve ih znam, mislim da je krajnje vrijeme da se priča ponovo aktualizira i pokrene.

Kap koja je prelila čašu je vijest da Samira Hurem više nije selektor ženske reprezentacije.

Način na koji je Savez to napravio i saopštio je sramotan.

Gospodo iz Saveza, ovim potezom svetite se državi, rezultatima, igri i historiji ženske reprezentacije. Svetite se djevojčicama koje su jedva čekale da igraju pod njenim vodstvom.

Možda ste, u donošenju takve odluke i saopćenju za javnost, zaboravili činjenicu da je Samira Hurem najbolja reprezentacija Bosne i Hercegovine!

Svojim potezima već odavno svima nama pokazujete da priželjkujete neuspjehe reprezentacije, da pokušavate usporiti razvoj klubova koji nisu dio vaših interesnih planova i da je politika sve što vas zanima.

Kao što kaže moj drug ministar kulture i sporta KS Kenan Magoda : “A za “ove” koji ovako nisko igraju, imam jednu poruku: ubrzo ništa neće biti kao što ste navikli, u budućnosti ćemo se itekako pitati za fudbal u BiH.”

Kao pojedinac, kao navijač, kao funkcioner u Vladi KS, pružit ću podršku svim klubovima kako bi sačuvali 90 minuta fer fudbala ali i fair playa u ostalim sportovima u našoj državi”.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima