Home Magazin Prvi leteći taksi mogli bi dobiti već za tri godine

Prvi leteći taksi mogli bi dobiti već za tri godine

by admin

Ministarstvo prometa je objavilo svoj akcijski plan o budućnosti leta, prema kojem bi se bespilotni leteći taksiji uveli do 2030.

Plan do kraja desetljeća također predviđa redovno korištenje dronova za borbu protiv kriminala kao i dostavu za hitne službe.

Provedba strategije bi značila usvajanje tehnologije “jednom ograničene na područje znanstvene fantastike”, prema ministarstvu saobraćaja, a tehnologija dronova bi mogla doprinijeti ekonomiji zemlje u vrijednosti od 45 milijardi funti (oko 52 milijarde eura) do 2030.

Ministar zrakoplovstva i tehnologije Anthony Browne je rekao: “Moderna tehnologija baterija će preoblikovati saobraćaj kakav danas poznajemo. Ovaj plan će se pobrinuti za to da imamo spremnu infrastrukturu i regulacije da to ostvarimo”.

“Od letećih taksija do dronova hitne službe, trudimo se da UK bude na čelu ove dramatične promjene u prijevozu, da poboljšamo živote ljudi i osnažimo ekonomiju”.

Prijedlozi uključuju i dozvolu leta za dronove, a da se pritom s njima ne mora održavati vizualni kontakt (BVLOS) kako bi se omogućio razvoj sektora.

Također, cilj je obnoviti manje aerodrome koji bi mogli funkcionirati kao uzletišta za električne letjelice koje polijeću uspravno. Planovi razvijaju standarde za bespilotne letjelice kako bi se povećala javna sigurnost i pronašli načini da se uključe lokalne vlasti i zajednice ne bi li imale ostvarile potencijalne gospodarske i društvene koristi.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima