Home Bosna i Hercegovina PU Doboj: Otkriveni šokantni detalji svirepog ubistva

PU Doboj: Otkriveni šokantni detalji svirepog ubistva

by admin
“To je lice locirano i lišeno slobode. Pored toga, izvršen je pretres na dvije lokacije – stan u Banjaluci i porodična kuća na Petrovu”, istakao je Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj.
Oni su istakli i kako se kriminalistička obrada i dalje nastavlja te da je, prema njihovim informacija, vozilo koje je vozila K.A. još 27. odvezeno na područje Banja Luke, da bi, dan prije ubistva ona i lice L. D., za koje se sumnja da je njen ljubavnik, zajedno otišli u Banja  Luku i u jednoj rent a car agenciji iznajmili jedno putničko motorno vozilo, i istog dana još jedno, s tim da je njeno vozilo ostalo u Banja Luci.

Također, na području Banja Luke iznajmili su stan na dan.

“Za sad imamo informaciju da je na dan dva prije određena vrsta lijekova sipana u limunadu oštećenog da bi se, što je moguće više, onesposobio. Nakon ubistva su ga ubacili u prtljažnik iznajmljenog vozila.”
Također, iz Policije su istakli kako su pronađene rukavice, te da su inspektori na terenu i traže hladno odružje kojim su nanešene smrtonosne povrede – tri uboda u predjelu lijevog rebarnog luka i abdomena.
Dodali su i kako će danas biti izvršena obdukcija i toksikološko vještačenje, tako da će se tačno utvrditi usljed kojeg uboda i na koji je način, tačno, nastupila smrt.
Podsjetit ćemo, Kulišić je brutalno ubijen nožem u šumi nedaleko od izletišta Preslica, a njegovo tijelo je pronađeno vezano za drvo. Usta i oči bili su mu oblijepljeni selotejp trakom, a sumnjalo se da je motiv zločina ljubomora.
Prema nezvaničnim informacijama, istraga je počela nakon što je Kulišić pod nepoznatim okolnostima ”nestao” iz kuće.
U kući je pronađen trag krvi što je bio alarm za pokretanje opsežne istrage. Ubrzo je pronađeno tijelo i sumnja se da je Kulišić napadnut na spavanju, odnosno da su ga napadači tvrdim predmetom udarili i onesvijestili. Potom su ga vezali, strpali u automobil i odvezli u šumu gdje je brutalno ubijen.
Zajedno sa njim, izgubio se trag i njegovoj supruzi i ispostavilo se da je pobjegla u Banjaluku, gdje je i uhapšena nakon što je policija locirala njen automobil. Operativnim radom je utvrđeno da su osumnjičeni tokom dana iznajmili auto u Doboju, koji je takođe pronađen. Vjeruje se da je u tom vozilu Kulišić odvezen na preslicu. Nakon toga su promijenili vozilo.
ATV je ranije nezvanično prenio kako je za ubistvo Saše Kulišića iz Doboja osumnjičena njegova supruga, A.K., i muškarac za kojeg se pretpostavlja da je njen ljubavnik.
”Muškarac i žena su uhapšeni zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa ovim svirepim ubistvom. U toku je njihova kriminalistička obrada”, naveli su ranije u policiji.
Iza ubijenog je ostalo četvoro djece.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima