Home Svijet Putin: Ukrajina pokušava omesti predsjedničke izbore u Rusiji

Putin: Ukrajina pokušava omesti predsjedničke izbore u Rusiji

by admin

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da će Ukrajina biti kažnjena za pokušaj ometanja ruskih predsjedničkih izbora granatiranjem civilnih ciljeva na ruskom teritoriju i korištenjem 2500 naoružanih vojnika u pokušaju probijanja ruskih granica.

Obraćajući se članovima ruskog Vijeća sigurnosti, koje uključuje vojne i špijunske šefove, kao i najmoćnije civilne lidere u državi, Putin je rekao da takvi zločini neće ostati nekažnjeni, prenosi Reuters.

“Kako bi poremetio proces glasanja i zastrašio ljude, barem u pograničnim područjima, kijevski režim pokušava izvesti niz kriminalnih akcija. Udaraju na civilna naselja u Rusiji”, rekao je Putin.

“Ovi neprijateljski napadi neće ostati nekažnjeni”, rekao je vidno ljutiti Putin.

Putin je rekao da je 95 posto granata i projektila oborila ruska protuzračna odbrana, ali je rekao da su neki prošli i da je bilo žrtava među ruskim civilima.

Putin je rekao da su bila četiri napada na regiju Belgorod i jedan napad na regiju Kursk od strane naoružanih ukrajinskih zastupnika koji broje oko 2.500. Rekao je da su imali 35 tenkova i 40 oklopnih vozila.

Putin je rekao da je oko 60 posto vojnika koje je podržavala Ukrajina ubijeno i da je izgubljena polovica njihovih oklopnih vozila.

“Siguran sam da će naš narod, narod Rusije, na ovo odgovoriti još većom solidarnošću. Koga su odlučili zastrašiti? Ruski narod?” rekao je Putin.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima