Home Magazin Queen Sensation nastupa u Sarajevu, Zenici i Tuzli

Queen Sensation nastupa u Sarajevu, Zenici i Tuzli

by admin

“We Will Rock You”, “Don't Stop Me Now”, “Bohemian Rhapsody” samo su neki od hitova koji će zaoriti dvoranom, baš kao u vrijeme jedne od najpopularnijih grupa svih vremena – Queen!

Na radost obožavatelja poznate britanske grupe Queen i Freddija Mercury, Queen Sensation bend, poznat kao jedan od najboljih Queen tribute bendova na svijetu održat će koncerte posvećene neprolaznim hitovima čuvenog britanskog rok sastava 14. maja u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, 15. maja u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, a 16. maja u Domu mladih u Sarajevu.

Svojim fantastičnim zvukom i energičnom izvedbom ovaj bend neodoljivo podsjeća na poznati britanski bend koji predvodi legendarni Freddie Mercury. Bend čine profesionalni muzičari koji su svirali sa najvećim i najpoznatijim zvezdama bivše Jugoslavije.

Queen Sensation pažljivo bira pjesme iz opusa originalnog benda, izvodeći hitove poput “Bohemian Rhapsody”, “We Will Rock You”, “Don't Stop Me Now” i mnoge druge. Njihov repertoar obuhvaća različite faze Queenine karijere, pružajući publici ukupnu sliku genija ovog benda i njihovog muzičkog nasljeđa.

Osim po izvanrednim scenskim nastupima, poznati su i po posvećenosti detaljima. Kostimi, frizure, scenska produkcija i rasvjeta pažljivo su dizajnirani kako bi stvorili atmosferu autentičnog Queen koncerta.

Ono što ih izdvaja od ostalih tribute bendova je njihova sposobnost da na binu donesu duh i energiju originalnog benda. Oni publici nude impresivne vokalne opsege i izuzetan scenski nastup koji oduzima dah, uspjevajući da oživi duh Freddieja Mercuryja poštujući njegovu autentičnost.

Od samog početka bend je počeo da postiže uspjehe. Tokom 2007. i 2008. godine održali su brojne koncerte širom Evrope i ubrzo postali jedan od najvećih Queen tribute bendova na svetu. Godine 2009. dobili su brojne inostrane ponude od promotora širom svijeta, što im je donijelo veliku međunarodnu reputaciju. Od 2010. do 2016. godine bend je odsvirao stotine koncerata širom svijeta, u nekim od najvećih sala i arena

Nakon svih navedenih uspjeha u deset godina, bend je odlučio da iz Queen tribute benda prijeđe na viši nivo, pa su 2017. godine sastavili tribute show “Queen Symphony by Real”. Ovu postavu čine simfonijski orkestar sa 42 instrumenta i hor od 16 ljudi, a upravo će ova kompozicija nastupiti u Cankarjevom domu u Ljubljani i pružiti vam nezaboravno iskustvo. Queen Real Tribute mijenja ime u Queen Sensation 2023. godine.

(Vijesti.ba) 

 

Možda vas zanima