Home Sport Rebrov: Prošle noći je 330 raketa palo na naše gradove, ova pobjeda je dokaz da smo ‘još živi’

Rebrov: Prošle noći je 330 raketa palo na naše gradove, ova pobjeda je dokaz da smo ‘još živi’

by admin

Selektor nogometne reprezentacije Ukrajine Serhij Rebrov je održao konferenciju za medije nakon pobjede nad Bosnom i Hercegovinom od 2:1 na Bilinom Polju.

– Selektor bh. tima promijenio je taktičku postavku tima za ovu utakmicu, jer je prvi put igrao sa tri centralna beka, a što nije bio slučaj u protekla četiri meča. Bili smo spremni za to, ali smo se teško probijali do gola, jer je odbrana bila jako dobra. Bilo je jako teško doći do gola, sve dok nije pao gol.

Uveli smo drugog napadača i mislim da je to jako pomoglo. Postigli smo dva gola i pobijedili – kazao je ukrajinski selektor Serhiy Rebrov, koji je istakao kako je ovo bila jako teška utakmica za njegov tim.

Na novinarsko pitanje šta ova pobjeda znači za narod Ukrajine, koji je u ratu s Rusijom, Rebrov je kazao kako je ova pobjeda dokaz da su „još živi“ te da se još bore protiv Rusije.

– Mislim da je i ova utakmica potvrdila naš karakter i naše mjesto u svijetu – kazao je Rebrov, koji je napomenuo kako je sinoć na gradove iz te zemlje palo oko 330 raketa.  

Gol koji je postigao bh. tim, na kraju je upisan kao autogol Mykole Matviyenka. Ukrajinci su poravnali u 85. minuti preko rezerviste Romana Yaremchuka, a konačnih 2:1 postavio je u 88. minuti Artem Dovbyk.

BiH će, tako, u utorak, 26. marta, na Stadionu „Grbavica“ u Sarajevu igrati protiv Izraela (20.45 sati), dok će Ukrajina kao „domaćin“ u istom terminu, u poljskom Wroclawu, ugostiti Island, koji je večeras u Budimpešti (Mađarska) kao gost slavio s 4:1 protiv Izraela.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima