Home Sport Ronaldov Al Nassr ponizio Messijev Inter Miami i srozao rejting MLS lige

Ronaldov Al Nassr ponizio Messijev Inter Miami i srozao rejting MLS lige

by admin

Trebao je to biti “posljednji duel” Cristiana Ronalda i Lea Messija, ali ni jedan od njih nije započeo utakmicu. U timu Al Nassra nije bilo Ronalda zbog povrede, dok je Messi u igru ušao tek u 83. minuti.

Gledaoci koji su skupo platili ulaznice opravdano su bili razočarani, ali su makar mogli vidjeti šest pogodaka, s tim što je svaki od njih završio u mreži tima iz Amerike.

Al Nassr je do kraja ponizio Inter Miami rezultatom 6:0, a strijelci golova bili su Otavio, Laporte, Maran i Anderson Talisca koji je upisao hat trick.

Tim iz Saudijske Arabije je već u 12. minuti vodio sa 3:0 i već tada je sve bilo jasno. Posljednji gol je postignut u 73. minuti, pa se može reći da je Inter Miami do kraja utakmice dobro prošao što nije primio još pokoji gol.

Ova utakmica je u potpunosti promijenila percepciju svjetske javnosti o fudbalu u Arabiji i SAD-u, u kontekstu snage klubova koji tamo nastupaju. Do sinoć je većinom vladalo mišljenje da su te dvije lige približne po kvaliteti, ali izgleda da razlika ipak postoji i da je ona (debelo) na strani klubova iz Saudijske Arabije.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima