Home Sport Sabalenka nasmijana do pobjede četiri dana nakon smrti bivšeg dečka

Sabalenka nasmijana do pobjede četiri dana nakon smrti bivšeg dečka

by admin

Konstantin Kolcov, bivši bjeloruski hokejaš koji je igrao u NHL-u, prije četiri dana iznenada je preminuo u 43. godini.

Kolcov je posljednje dvije i pol godine bio u vezi sa sunarodnjakinjom Arinom Sabalenkom, drugom teniserkom svijeta. Ona je u januaru osvojila Australian Open, a Kolcov ju je bodrio s tribina.

Sabalenku je ova smrt shrvala, a dva dana nakon tragedije objavila je da su ona i Kolcov nedavno prekinuli.

Premda potresena tragedijom, Sabalenka je odlučila igrati na Mastersu u Miamiju svega par dana nakon smrti Kolcova. Ovu tragičnu i čudnu situaciju još bizarnijom i mučnijom čini što je Sabalenku u drugom kolu Mastersa u Miamiju čekao meč protiv najbolje prijateljice.

Paula Badosa, 72. teniserka svijeta, bila je prva koja je Sabalenku tješila nakon smrti bivšeg dečka, a sada su bile na suprotnim stranama i to neposredno nakon tragedije. Zato se ovaj meč čekao s velikim zanimanjem.

Sabalenka je pobijedila s 6:4, 6:3 za manje od sat i pol, a bilo je primjetno da je Bjeloruskinja dobro raspoložena. Tokom jednog poena zapuhao je vjetar, a ona se počela smijati zbog nespretnosti sakupljača lopti.

Druga teniserka svijeta dominirala je protiv najbolje prijateljice. U prvom setu je prvi break napravila u sedmom gemu, a tri gema kasnije i drugi.U drugom setu Sabalenka je došla do breaka u trećem gemu, a zatim dokrajčila protivnicu. Nakon toga su se nasmijane izgrlile. Sabalenka u trećem kolu igra s Anhelinom Kalinjinom iz Ukrajine, prenosi Index.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima