Home Sport Salah čestitao Božić uz okićenu jelku, islamski svijet ga osudio: ‘Kako možeš?’

Salah čestitao Božić uz okićenu jelku, islamski svijet ga osudio: ‘Kako možeš?’

by admin

Jedan od najboljih fudbalera današnjice Mohamed Salah uputio je tradicionalnu čestitku povodom najradosnijeg kršćanskog praznika Božića i tim se našao na meti kritika arapskog svijeta.

Okićenu jelku Egipćanin je fotografisao i objavio na Instagramu, uz nešto duži opis i čestitku za Božić.

U njoj se dotakao i patnje kroz koju prolazi narod Palestine odnosno pojasa Gaze.

“Božić je vrijeme kada se porodice okupljaju i slave. Uz brutalni rat koji se vodi na Bliskom istoku, posebno smrt i razaranja u Gazi, ove godine dolazimo do Božića teška srca i dijelimo bol onih porodica koje tuguju zbog gubitka svojih najmilijih. Molim vas ne zaboravite ih i ne navikavajte se na njihovu patnju. Sretan Božić”, poručio je igrač Liverpoola.

Za manje od sat vremena hiljade ljudi je komentarisalo je objavu Mohameda Salaha, a bilo je ponovo dosta i negativnih komentara.


“Nažalost, kontinuirano razočarenje od ove osobe koja ne predstavlja ništa osim sebe i uopće ne predstavlja Arape”, “Kako možeš zbog Palestine”, bili su samo neki od njih

Podsjetimo, i ranijih godina je Mohamed Salah obilježavao Božić i dobijao negativne komentare zbog toga što je musliman, ali očito da ovaj sjajni fudbaler ne mari previše zbog toga.

Salah je ove sezone na 25 nastupa postigao 16 pogodaka i podijelio osam asistencija u dresu Liverpoola.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima