Sat Sylvestera Stallonea prodat za 5,4 miliona dolara

1 minuta čitanja

Sat Patek Philippe Grandmaster Chime Sylvestera Stallonea prodan je za 5,4 miliona dolara, odnosno oko 5,03 miliona eura, na prošlotjednoj aukciji kuće Sotheby's. Redovna maloprodajna cijena ovog luksuznog sata je oko 3 miliona eura, ovisno o modelu.

Prije mjesec dana, Stallone je najavio aukciju i pojasnio zašto prodaje sat. Za njega su satovi predmet divljenja, a rekao je kako nikad ne kupuje sat s namjerom da ga zauvijek zadrži: “Uživam u stvarima i volim ih dijeliti.”

“U potpunosti razumijem zašto satovima obilježava različite faze života”, “Sty je jako utjecao na mene, danas i ja skupljam satove”, “Lijepo je vidjeti nekoga kako javno slavi svoje uspjehe”, “Ne mogu vjerovati da želi prodati Patek Philippe” neki su od komentara na video.

Kako se ovaj sat ne proizvodi masovno, a Stallone ga je kupio prije tri godine, neki smatraju da je prerano za prodaju. Među njima je i CEO Patek Philippea Thierry Stern.

“Ne sviđa nam se, ali događa se”, izjavio je Stern za WatchPro vezano uz prodaju. “Ne mogu kontrolisati svakoga. Nije fer prema klijentu koji je možda čekao ovaj sat godinama, a onda vidi da se prodaje na aukciji.”

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak