Home Magazin Selma Bajrami nakon objava o ‘modricama’: Prešli su sve granice

Selma Bajrami nakon objava o ‘modricama’: Prešli su sve granice

by admin

Bosanskohercegovačka pjevačica Selma Bajrami oglasila se na društvenoj mreži Facebook, a povodom navoda i neistina koji se o njoj plasiraju u pojedinim medijima u vezi sa fotografijom na kojoj je bila “u modricama”.

Obećala je i zaklela se da će će svi oni koji su na bilo koji način napisali laž ili bilo kakav vid uvredljivog sadržaja, naslova i sl. biti tuženi, pošto su, kako kaže, pojedini mediji prešli sve moguće granice ljudskosti.

 

Pošto su pojedini mediji prešli sve moguće granice ljudskosti, zaklinjem se i obećavam da će svi oni koji su na bilo…


Posted by Selma Bajrami on Tuesday, March 5, 2024

“Od sada pa nadalje će mi biti životna misija da vas dobijem na sudu, uzmem novac i dam ga u humanitarne svrhe”, dodaje Selma.
Podsjetit ćemo, pjevačica je jučer objavila fotografiju iz tuzlanske bolnice, a na kojoj je pokazala modrice na oku i rasječenu usnu.
Njena objava je izazvala veliki interes i zabrinutost njenih fanova, a samo nekoliko sati kasnije pjevačica se oglasila na društvenim mrežama.
“Nasilje nad ženama je ozbiljan problem koji zahtjeva hitnu pažnju i akciju. To je kršenje osnovnih ljudskih prava koje nanosi nepopravljivu štetu pojedincima i društvima generalno. Da bismo smanjili pojavu nasilja nad ženama moramo djelovati zajedno kao društvo na više nivoa. Jedan od njih je podizanje savjesti, edukaciji i pružanju pomoći žrtvama. Važno je da svako od nas preuzme odgovornost i prijavi svaki vid nasilja. Bilo da smo žrtve ili da smo svjedoci istog. Svjedoci smo da se svakodnevno ubije barem 3 žene mjesečno. To je strašno. A koliko tek žena trpi psihičko i fizičko maltretiranje a da to niko ne zna… ZATO NE OKREĆIMO GLAVU NA DRUGU STRANU KAD BUDEMO SVJEDOCI BILO KOG VIDA NASILJA. PRIJAVIMO, DJELUJMO I SPASIMO NEČIJI ŽIVOT”, poručila je Selma.
(P.S. Ja nisam pretučena, u pitanju je slika sa snimanja spota za pjesmu “Dama” koja između ostalog upravo govori o borbi žena sa svakakvim problemima i daje jasnu poruku da nikada ne treba da odustanemo. “Korak po korak, dan po dan – SVE BOLJE BIĆE MI…”)”, dodala je Bajrami.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima