Home Magazin Severina objavila važan apel: ‘Želim vam ispričati nešto što je jako hitno i jako bitno…’

Severina objavila važan apel: ‘Želim vam ispričati nešto što je jako hitno i jako bitno…’

by admin

Svaki drugi ginekolog poziva se na priziv savjesti, u pet od šest bolnica u Slavoniji nije moguć prekid trudnoće, pobačaj košta gotovo polovicu prosječne hrvatske plaće te 20 miliona žena u Evropskoj uniji potreban je pobačaj, a on im nije dostupan …

… – neke su od činjenica o pobačaju koje je istakla Severina u svom zadnjem videu objavljenom na Instagramu.

Pjevačica je pozvala pratioce da potpišu evropsku građansku inicijativu “My Voice, My Choice”, koju su pokrenule žene iz Slovenije. Obožavaoci su popularnu pjevačicu podržali u komentarima, a zahvalio joj se i zvanični profil inicijative.

“Želim vam ispričati nešto što je jako hitno i jako bitno… Jeste li među pregovaračima oko nove Vlade vidjeli i jednu jedinu ženu proteklih sedmica? Jednu? S jedne od dvije pregovaračke strane? Niste? Nisam ni ja. Nezamisliva je to scena u 21. stoljeću, osim u društvima duboko zakopanim u patrijarhat. Dogovaraju li se politike bez žena, koje se tiču žena? U Hrvatskoj je i sada prekid trudnoće na papiru dopušten, a u stvarnosti se ne provodi u većini bolnica i plaća se”, započela je Severina u objavi.


“Baš zbog toga, a vodeći računa kakav svijet ostavljamo djevojčicama, stavila sam svoj potpis na evropsku građansku inicijativu ‘My Voice, My Choice‘, koja se zalaže da se svakoj stanovnici Evropske unije osigura pravo na dostupan i siguran pobačaj. Da bi tijela Evropske unije odlučivala o toj inicijativi, trebamo prikupiti MILION POTPISA”, dodala je.

Pjevačica je za kraj zamolila svoje pratioce da potpišu inicijativu te je podijele dalje.

“Zato te molim, nakon što potpišeš, podijeli, prošeraj… Učini dodatan napor, nađi još prijateljica i prijatelja koji će također potpisati, pošalji im link na inicijativu”, zaključila je svoju objavu.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima