Home Sport Sin LeBrona Jamesa se prijavio za ovogodišnji NBA draft

Sin LeBrona Jamesa se prijavio za ovogodišnji NBA draft

by admin

Ova odluka je izazvala mješovite reakcije navijača širom svijeta, dok se mnogi pitaju hoće li mladi James biti spreman za izazove profesionalne košarke.

Prije drafta, Bronny će proći kroz različite treninge i sastanke s timovima kako bi odlučio hoće li ostati u draftu ili će provesti još jednu sezonu igrajući univerzitetsku košarku. Krajnji rok za njegovu odluku je 16. juni, a draft će se održati 27. juna.

Iako je Bronny ranije bio smatran jednim od potencijalnih prvih deset izbora na draftu, srčani udar koji je doživio tokom treninga prošlog jula usporio je njegov napredak. Nakon petomjesečne pauze od košarke, mladi James je dobio odobrenje za nastavak karijere, ali je pauza uticala na njegovu formu. U svojoj prvoj sezoni na Univerzitetu Južne Kalifornije, Bronny je imao skromne prosjeke od 4.8 poena, 2.8 skokova i 2.1 asistencije po utakmici, igrajući u prosjeku 19 minuta.

Stoga je upitno hoće li Bronny, ukoliko ostane u draftu, uopšte biti izabran. Ipak, on privlači NBA timove ne samo svojim košarkaškim talentom već i marketinškim potencijalom, kao i činjenicom da LeBron James želi igrati sa svojim sinom u NBA ligi.

LeBron, koji će uskoro napuniti 40 godina, ovog ljeta bi mogao postati slobodan agent ukoliko odluči ne iskoristiti opciju za produžetak ugovora sa LA Lakersima. Postoji mogućnost da neki NBA timovi pokušaju draftovati Bronnyja kako bi privukli i LeBrona u svoje redove, kako bi otac i sin mogli zajedno zaigrati u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Ova mogućnost otvara brojna pitanja i rasprave među košarkaškim fanovima širom svijeta.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima