Home Sport Ski klub Apex na prestižnom takmičenju u Austriji

Ski klub Apex na prestižnom takmičenju u Austriji

by admin

Renomirano takmičenje u organizaciji Ski kluba Salzburg (Austrija) bit će održano u dvije discipline – prvog dana skicross (elementi veleslaloma i superveleslaloma sa skokovima), dok će drugog biti trka veleslaloma.

Učestvovat će 743 djevojčice i dječaka, rođenih od 2010. godine do 2016. iz 20 zemalja (Austrija, Njemačka, Rumunija, Poljska, Ukrajina, Turska, Latvija, Slovačka, Češka Republika, Bosna i Hercegovina, Velika Britanija, Kanada, Rusija, Slovenija, Mađarska, Nizozemska, Bugarska, Belgija, Italija, Sjedinjene Američke Države) i 180 klubova.

Jedini predstavnik iz država regije zapadnog Balkana bit će Ski klub ”Apex” iz Sarajeva koji će na ”Kids Trophyu 2024” nastupiti sa osam takmičara.

Za ”Apex” i Bosnu i Hercegovini na ovom međunarodnom takmičenju skijat će: Danin Arnautalić, Mak Durmišević, Karim Gološ, Neše Gološ, Arian Hodžić, Nizar Mržljak, Orhan Mržljak i Dal Tiro.

– Kao nedavno formirani klub imamo izuzetne ambicije, te u takvoj viziji od starta želimo učestvovati na što više i najjačih međunarodnih takmičenja. Nažalost, ove godine radi vremenskih prilika na planinama u Bosni i Hercegovini bili smo uskraćeni svih takmičenja iz domaćeg kalendara, ali i mnogih treninga koje smo planirali uraditi. I pored svega, malo smo i improvizovali, radimo i tzv. “suhe”, kondicijske treninga – rekao je trener ”Apexa” Ozren Blagovčanin.

U Austriju idu u srijedu i trenira će na stazama u Zauchenseeu dva dana prije takmičenje, te će se pokušati što bolje spremiti za trke u jakoj konkurenciji.

– Prije svega, drago nam je da će se naša djeca družiti s vršnjacima iz mnogih zemalja svijeta, ali i steći neophodno iskustvo kako bi u narednim sezonama bili što konkurentniji i na internacionalnoj skijaškoj sceni – dodao je Blagovčanin koji je uvjeren kako će Apexova djece dostojno prezentovati Bosnu i Hercegovinu na Kids Trophyju.

(Vijesti.ba / FENA)

Možda vas zanima