Home Sport Skoro svi su odbili Mirvićev poziv, je li sastanak definitivno propao?

Skoro svi su odbili Mirvićev poziv, je li sastanak definitivno propao?

by admin

Može se to zaključiti iz današnjih poteza nekolicine bh. klubova koji su, uz različita obrazloženja, odbili poziv predsjednika FK Sarajevo Ismira Mirvića da sutra u 14 sati budu u sarajevskom hotelu Marriott.

Sve je počelo jutros, kada je FK Željezničar odlučio da se ne odazove pozivu gradskog rivala uz obrazloženje da sada nije pravi trenutak za takav sastanak.

Poziv su odbili i iz Tuzla Cityja iz kojeg su podsjetili da su, prije svega nekoliko mjeseci, upravo meč protiv Sarajeva na Koševu započeli tako što su klečali na terenu u znak protesta prema sucima.

“Nećemo doći sutra u Sarajevo. Svjesni smo mi da se neke stvari moraju dovesti u red, ali vrijeme i mjesto održavanja sastanka nisu u redu. Takve stvari se trebaju organizovati na pravi način, sastanak treba pripremiti i adresa je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine”, rekao je za SportSport.ba predsjednik FK Tuzla City Azmir Husić, uz dodatak:

“Prije par mjeseci smo na Koševu prvi minut kleknuli u znak protesta protiv lošeg suđenja.Tražili smo podršku od Sarajeva ali je nismo dobili uz obrazloženje da gledaju svoje interese. Uglavnom, moramo svi zajedno raditi da se neke stvari ne dešavaju i Tuzla City će uvijek biti za to i nećemo šutjeti, kao to nismo ni do sada ali još jednom ću reći da nećemo dolaziti sutra u Sarajevo”.

Sarajevu se neće odazvati ni Velež.

“Stav FK Velež je da ovo nije ispravan put za rješavanje ovakih i sličnih problema, te da bi trebalo pronaći drugačije instrumente za rješavanje istih.”, navodi se, između ostalog, u saopćenju Veleža, iz kojeg poručuju da se ovakva pitanja trebaju rješavati unutar zvaničnih tijela NFSBiH.

Pozive na ovaj sastanak ranije nisu prihvatili, a vjerovatno niti ozbiljnije razmotrili, Borac, Zrinjski, Sloga Meridian, Posušje, Široki Brijeg, GOŠK i Zvijezda 09. Do momenta pisanja ovog teksta, nije bio poznat samo stav Igmana iz Konjica.

Prema informacijama SportSport.ba, Mirvić je zapravo dobio samo jedan potvrdni odgovor i to od predstavnika Sindikata profesionalnih fudbalera.

Rok za odgovor organizatoru sastanka, odnosno Ismiru Mirviću, bio je danas do 16 sati. Ostaje da se vidi hoće li sastanak, nakon svega viđenog, uopće biti održan.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima