Home Svijet Snijeg i hladnoća u Grčkoj, zatvoreni putevi

Snijeg i hladnoća u Grčkoj, zatvoreni putevi

by admin

Zbog zimskog vremena i snijega u Grčkoj su zatvorene saobraćajnice u planinskim oblastima oko Atine, Evije i Viotije, a trajekti ne isplovaljavaju iz luka zbog olujnih vjetrova, prenose danas grčki mediji.

Na atinskim brdima Parnita i Penteli pao je snijeg, što je navelo vlasti da zatvore saobraćajnice koje vode ka okolnim planinama sve dok ne budu očišćene od snijega i bezbjedne za vožnju, navodi portal Katimerini.

Zimska oprema i lanci za snijeg potrebni su na starom nacionalnom autoputu Elefsina oko Kaze u zapadnoj Atici, dok škole, kancelarije i preduzeća u oblastima koje je zahvatilo loše vrijeme rade onlajn, saopštila je služba civilne zaštite, javlja Tanjug.

Olujni vjetrovi na Egejskom moru jutros su spriječili trajekte da isplove iz atinskih luka Pirej, Lavrio i Rafina.

Sa sličnim problemima koje je donio hladan zimski front nazvan Avgi suočili su se dijelovi Evije i Viotije, a posebno jake snježne padavine su u Steni i Leontari.

Prema prognozi Nacionalne meteorološke službe, niske temperature i snijeg očekuju se danas i u Tesaliji, na ostrvima Sporadi, u istočnim dijelovima centralne Grčke, Eviji i sjevernom i istočnom Peloponezu, kao i na višim nadmorskim visinama na Kritu i na egejskim ostrvima, dok je za ostale dijelove zemlje najavljena kiša.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima