Home Sport Sofija Pajić osvojila zlato za BiH, Lana Bjelica bronzana

Sofija Pajić osvojila zlato za BiH, Lana Bjelica bronzana

by admin

Prvi takmičarski dan na Evropskom džudo kupu za juniore, koji je danas počeo u Sarajevu, obilježilo je zlato Sofije Pajić, makar kada je riječ o domaćim takmičarima. Reprezentativka Bosne i Hercegovine trijumfovala je u kategoriji do 78 kilograma nakon što je u finalu bila bolja od srbijanske takmičarke Jovane Stjepanović.

– Jako sam zadovoljan današnjim rezultatom. Mislim da se odricanje, trud i kvalitetan rad na treninzima konačno isplatio – kazala je Pajić kojoj je ovo prvo zlato na evropskim kupovima nakon što je u prethodnom periodu osvojila jedno srebro i čak pet bronzanih medalja.
Zlatna medalja će za domaću džudistkinju sasvim sigurno biti dodatna motivacija, što je i sama priznala, s obzirom na to da je već narednog vikenda očekuje Evropski kup za juniore koji se održava u Podgorici.
– Olakšanje je što je sezona počela ovako i na ovaj način, a iskreno se nadam da ću u ovom ritmu nastaviti već sljedeći vikend u Podgorici – poručila je Pajić.
Dodatni razlog za zadovoljstvo domaćim fanovima dala je i Lana Bjelica koja se okitila bronzanom medaljom u kategoriji +78 kilograma, u kojoj je trijumfovala Hrvatica Marčelina Vranješ.
Na kontu reprezentacije Bosne i Hercegovine mogla je biti koja medalja više, no nažalost Elma Poprženović (-70 kg) i Darko Topalović (-73 kg) svoje borbe nisu uspjeli riješiti onako kako su željeli.
Prvi dan takmičenja koje se održava u Areni Hills na Ilidži protekao je u dominaciji turskih džudista.
Zlatom su se okiti turski reprezentativci Yunus Emre Esenboga u kategoriji do 60 kilograma. Njegov reprezentativni kolega Hilmi Mucik trijumfovao je u konkurenciji do 66 kilograma, dok je njihova zemljakinja Sumeyye Kaya bila najbolja u kategoriji do 70 kilograma.

Takmičenje na Evropskom džudo kupu za juniore “Sarajevo 2024” nastavlja se već sutra, a preliminarne borbe počinju u 9.30 sati.

Na rasporedu su borbe u kategorijama -48, – 52 i -57 kg za džudistkinje, dok će se muškarci boriti u kategorijama -81, -90, -100 i +100 kilograma.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima