Home Sport Svjetski prvak u boksu iznenadio javnost i prešao na islam

Svjetski prvak u boksu iznenadio javnost i prešao na islam

by admin

Jedan od najpopularnijih američkih profesionalnih boksera Gervonta Davis iznenadio je fanove nakon što je objavljeno da je prešao na islam.

Davis (29) još uvijek je neporažen u svojoj bokserskoj karijeri. Ovaj bokser iz Baltimorea u 29 borbi ima isto toliko pobjeda uz čak 27 nokauta. Aktuelni je vlasnik WBA svjetske titule u lakoj kategoriji.

Videosnimak u kojem Davis prelazi na islam objavio je njegov kolega Badou Jack na Twitteru privukavši mnogo pažnje. Objava je izazvala toplu reakciju islamske zajednice uz čestitke i brojne pozdravne riječi.

Međutim, postoje i oni koji kritikuju Davisa dovodeći u pitanje iskrenost njegovog životnog preokreta.

Posljednju borbu Davis je odradio u aprilu ove godine kada je tehničkim nokautom savladao Ryana Garciju. Još uvijek je nepoznato kada će ponovo u ring, a špekuliše se o mogućem revanšu protiv Garcije.

Kao novopromovisani WBA prvak u lakoj kategoriji, očekuje se da će Davis braniti svoj naslov naredne godine.

Podsjetimo, Davis je proteklog ljeta imao mnogo problema sa zakonom. Sjajni bokser lake kategorije je osuđen na 90 dana kućnog pritvora i 200 sati društveno korisnog rada zbog saobraćajne nesreće koju je skrivio 2020. godine.

Davis je potom prekršio pravila kućnog pritvora zbog čega je morao ostatak kazne odslužiti iza rešetaka, a sve je okončano krajem jula, kada je završio njegov boravak u zatvoru koji je trajao više od mjesec dana.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima