Tradicionalni turnir u KPZ Zenica, pobjednici dobili pehare i nagrade

1 minuta čitanja

S ciljem svakodnevnog, kontinuiranog, rada sa osuđenim osobama i njihove resocijalizacije, u Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa u Zenici danas je održan tradicionalni turnir u šahu, stolnom tenisu i malom nogometu.

- OGLAS -

U šahovskom turniru učestvovala su 24 osuđenika, stolnom tenisu njih 34, a u malom nogometu 70 osuđenika.

Ovaj tradicionalni turnir posjetio je i Rusmir Isak, direktor KPZ ZT Zenica, koji je poručio da i na ovaj način, kroz sportske aktivnosti, Zavod nastoji preodgajati i resocijalizirati osuđene osobe.

- OGLAS -

-Broj prijavljenih osoba zasigurno govori da Zavod, između ostalog, prevaspitava osuđene osobe. Osim što smo kazneni mi smo i popravni Zavod, a upravo ovakvim aktivnostima koje su postale tradicija pokazujemo da se maksimalno trudimo ispuniti i tu misiju – da osuđene osobe preodgojimo. U prilog tome govori činjenica da su sve ekipe preodgojnih kolektiva pokazale ugiranost, malonogometne, šahovske i stolnoteniske sposobnosti uz poštivanje pravila ferpleja – kazao je direktor Isak.

Na kraju, direktor Zavoda zajedno sa zamjenikom i pomoćnicima te odgajateljima pobjedničkim ekipama i najboljim pojedincima uručili su pehare i prigodne nagrade.

- OGLAS -

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak