Home Svijet Trgovački brod pogođen projektilom kod Jemena

Trgovački brod pogođen projektilom kod Jemena

by admin

“Plovilo je pretrpjelo određenu štetu. Posada je sigurna i plovilo nastavlja prema sljedećoj luci”, objavio je UKMTO. Ambrey je također izvijestio da je brod pretrpio štetu i da nema ozlijeđenih. UKMTO je rekao da je drugi brod, 93 km jugozapadno od al Hudaydaha, prijavio projektile koji su letjeli iznad broda i eksplodirali u daljini.

“Komandant je izvijestio da dva projektila lete iznad broda i čuo je dva glasna praska u daljini. Plovilo je izvijestilo da nema štete i da je posada sigurna. Plovilo nastavlja prema sljedećoj luci pristajanja”, rečeno je.

Kasno sinoć, američka vojska je saopćila da su Huti ispalili dvije protubrodske balističke rakete iz Jemena prema Adenskom zaljevu i dvije rakete prema Crvenom moru, ali nije bilo izvještaja o ozlijeđenima ili šteti na američkim ili koalicijskim brodovima.

Centralna komanda američke vojske saopćilo je da je uništilo devet protubrodskih projektila i dvije bespilotne letjelice u područjima pod kontrolom Huta u Jemenu.

Huti su od sredine novembra više puta lansirali bespilotne letjelice i projektile na međunarodne komercijalne brodove u Adenskom zaljevu, rekavši da djeluju u znak solidarnosti s Palestincima protiv izraelskih vojnih akcija u Gazi.

Njihovi napadi na Crvenom moru prekinuli su globalni transport, prisiljavajući tvrtke na dulja i skuplja putovanja oko južne Afrike. Sjedinjene Države i Britanija izvele su napade na ciljeve Huta kao odgovor.

(Vijesti.ba/HINA)

Možda vas zanima