Trump: Biden se neće povući iz trke, ima veliki ego

1 minuta čitanja

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump predviđa da se njegov protivkandidat Joe Biden neće povući iz predsjedničke trke i da će se oduprijeti pozivima demokrata da to učini.

- OGLAS -

Bivši predsjednik Donald Trump vjeruje da Biden ne želi da odustane od kandidature, navodeći da “ima veliki ego”.

– Demokrate pokrivaju Bidena i još uvijek to na neki način rade, ali sada postaje veoma teško to realizovati – rekao je Trump u intervjuu za Fox News.

- OGLAS -

Trump je ocijenio da će, ukoliko Biden odustane, na njegovo mjesto doći potpredsjednica SAD Kamala Harris i naveo da demokrate ne mogu da smijene Bidena ukoliko on to sam ne učini ili mogu da se pozovu na 25. amandman Ustava.

Prema 25. amandmanu, potpredsjednik i većina u predsjedničkom kabinetu mogu da proglase predsjednika “nesposobnim da obavlja dužnosti”, čime bi potpredsjednik bio imenovan za vršioca dužnosti predsjednika.

- OGLAS -

Predsjednik SAD Joe Biden ranije je poručio da bi odustao od kandidature za reizbor ako “Gospod Bog dođe” i kaže mu da to uradi.

Pozivi da Biden odustane od predsjedničke trke postali su glasniji tokom protekle nedjelje, nakon njegovog katastrofalnog nastupa u debati protiv Trumpa krajem prošlog mjeseca.

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak