Home Svijet Trump bijesnio na Bidena i posebnog tužitelja: Progone me na neviđen način, neka trunu u paklu

Trump bijesnio na Bidena i posebnog tužitelja: Progone me na neviđen način, neka trunu u paklu

by admin

Bivši predsjednik proizveo je na Badnjak i Božić na svojoj društvenoj mreži Truth Social bujicu bijesa i gorčine, uglavnom zbog svojih pravnih nevolja, pokazujući tima kako će lične opsesije prenositi na naciju u ključnoj izbornoj godini 2024.

Trump je bjesnio na predsjednika Joea Bidena i posebnog tužitelja Jacka Smitha, iznoseći brojne i lažne tvrdnje da su njegovi pokušaji da ostane na vlasti nakon gubitka izbora 2020. predstavljali vitalnu odbranu američke demokratije i stoga su bili potpuno legalni.

U uvredljivim objavama pisanim velikim slovima, Trump je pojačao svoju ekstremnu retoriku o imigraciji koja je već izazvala usporedbe sa nacističkom retorikom i opetovao svoje stajalište o neograničenoj predsjedničkoj moći zbog koje se kritičari boje autokracije ako on pobijedi na sljedećim izborima.

Samo tri sedmice prije početka glasanja u utrci za nominaciju republikanaca za predsjedničke izbore Trump je favorit. Njegove objave pokazuju da su njegove lažne tvrdnje o izbornoj prijevari prije tri godine još uvijek okosnica njegova političkog projekta.

A njegove tirade, u vrijeme kada su se Amerikanci koji slave Božić okupljali sa najdražima i tražili trenutak mira, nagovještavaju bijesno stanje duha i potpuno poricanje, piše CNN i dodaje da će to vjerovatno pobuditi nove brige o njegovom temperamentu i podobnosti da ponovno služi kao vrhovni zapovjednik i mračni su predznak šta bi još jedan Trumpov mandat mogao donijeti.

Na Badnjak Trump je navečer objavio velikim slovima:

“Špijunirali su moju kampanju, lagali Kongresu, izigrali zakon FISA, namjestili predsjedničke izbore, omogućili su milionima ljudi, mnogima iz zatvora i mentalnih institucija, da preplave našu zemlju, zaribali u Afganistanu, a nasilnici i čudaci Joea Bidena, poput poludjelog Jacka Smitha, progone me na, do sada neviđeni način. To se zove miješanje u izbore. Sretan Božić!”

Njegovo raspoloženje jedva je bilo drukčije na Božić kad je optužio Bidena da orkestrira miješanje u izbore smjerajući na 91 kazneno djelo i četiri suđenja koja čekaju bivšeg američkog predsjednika.

U jednoj od svojih najbizarnijih i najneumjerenijih objava zaželio je sretan Božić “svjetskim vođama, i dobrim i lošim, ali niko od njih nije tako zao i ‘bolestan’ kao nasilnici koje imamo u našoj zemlji.”

U posljednjem napadu na Bidena i Smitha, Trump je napisao: “NEKA TRUNU U PAKLU. JOŠ JEDNOM SRETAN BOŽIĆ!”.

Milioni Amerikanaca vjerovatno će glasati za Trumpa na predsjedničkim predizborima pokazujući da ih ne uznemiruje njegovo ponašanje ili njegov sve veći ekstremizam, dodaje CNN.

Još desetine miliona vjerovatno će ga podržati ako bude republikanski kandidat dok nastoji ostvariti zapanjujući politički povratak i postati tek drugi bivši predsjednik koji je osvojio drugi mandat, a nije uzastopno pobijedio, prenosi HINA.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima