Home Bosna i Hercegovina U nastavku akcije “Code” uhapšena još tri lica

U nastavku akcije “Code” uhapšena još tri lica

by admin

Radi se o osobama G.G., M.M. i N.S. iz Istočno Sarajeva, a terete ih da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Akciju su izveli službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i EUROPOL-om, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Sprovođenje uhapšenih u nastavku akcije “Kode”

Posted by Atv Banja Luka on Ponedjeljak, 25. decembar 2023.

– Na osnovu naredbe Okružnog suda u Istočnom Sarajevu izvršeni su pretresi kuća, stanova, pomoćnih objekata, poslovnih prostora i vozila, koja koriste osumnjičena lica, i tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku – navode iz PU Istočno Sarajevo.

Podsjećamo, policijska akcija kodnog naziva “Code” koja je vođena na osnovu informacija dobijenih analizom “Sky” aplikacije je usmjerena protiv grupe lica koja se sumnjiče da su već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarali kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga, te na taj način protivpravno stekli imovinsku korist u vrijednosti od 2.750.000,00 KM.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima