Home Bosna i Hercegovina U policijskoj akciji ‘Meta II’ na području Kaknja privedeno devet osoba

U policijskoj akciji ‘Meta II’ na području Kaknja privedeno devet osoba

by admin

U nastavku operativne akcije “META II”, koju su policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona vršili tokom jutra te pretresli 14 lokacija na području Kaknja, slobode je lišeno devet osoba.

Ova policijska akcija, kako je istakla šefica Odsjeka za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije MUP-a ZDK-a Aldina Alić, bila je usmjerena na lišavanje slobode i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela u vezi zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja i municije.

-Aktivnosti u okviru policijske akcije ‘Meta II’ provode se u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK-a te se postupa po naredbama općinskih sudova u Zenici i Kaknju. Prilikom pretresa, devet osoba koje su danas tokom pretresa stavljene pod kontrolu i lišena slobode, sumnjiče se da su u vremenskom periodu od marta do novembra 2023. godine, s ciljem pribavljanja protuzakonite koristi, nezakonito nabavljala, prometovala i vršila prodaju opojnih droga krajnjim konzumentima. Nad osobama je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada – kazala je Alić.

Najavila je kako će svi uhapšeni na daljnje postupanje biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva ZDK.

(Vijesti.ba / FENA)

Možda vas zanima