Home Sport U SFK Libero Goražde ogorčeni suđenjem sutkinje Vesne Miletić

U SFK Libero Goražde ogorčeni suđenjem sutkinje Vesne Miletić

by admin

Fudbalerke SFK Libero – Goražde izgubile su u zaostaloj utakmici 13. kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine od ekipe ŽFK Radnik Bijeljina rezultatom 0:3.

U SFK Libero ogorčeni su katastrofalnim suđenjem glavne sutkinje Vesne Miletić te poručuju da će tražiti njeno izuzeće u svim narednim utakmicama Libera u kojima ona bude delegirana.

– Bruka i sramota za ženski fudbal u BiH – poručili su iz SFK Libero nakon utakmice protiv ŽFK Radnik iz Bijeljine u Goraždu, ističući da je ona bila katastrofalno suđena od glavne sutkinje Vesne Miletić, uz napomenu da je ovo treći put u toku aktuelne sezone da je ona katastrofalno sudila.

– SFK Libero je posebno oštećen u ovoj ali i u narednim utakmicama jer je najbolja igračica Branka Cvijetić neopravdano isključena iz igre te se očekuje njena suspenzija – navode iz kluba.

Dodaju da će u narednom periodu, u svim utakmicama na kojima sutkinja Miletić bude delegirana, SFK Libero od Nogometnog saveza BiH tražiti njeno izuzeće.

U 14. kolu Premijer lige BiH SFK Libero u subotu gostuje u Živinicama kod ekipe Fortune koja je posljednja na tabeli i kojoj su bodovi veoma bitni, dok goraždanski tim rasterećen ulazi u ovu utakmicu bez posebnog rezultatskog interesa.

SFK Libero je na 5. mjestu tabele s 18 bodova i nije u zoni ispadanja.

(Vijesti.ba / FENA)

Možda vas zanima