Uber boat se širi i na vodeni saobraćaj, dolazi u nekoliko evropskih gradova

2 minuta čitanja

Potražnja za Uberovim uslugama porasla je za 55% u 2023. godini u mjestima poput Grčke i Španije te se očekuje daljnji rast broja korisnika, koji trenutno broji 6.5 miliona. Na Ibizi je aplikacija otvorena čak 800.000 puta, piše Forbes.

- OGLAS -

Na Ibizi će Uberova jahta početi prevoziti putnike u augustu. Gosti će moći rezervisati luksuznu jahtu Sunseeker za osmosatno putovanje oko otoka, a rezervacije kreću od 26. jula. Cijena iznosi 1600 eura i uključuje ličnog skipera, besplatni šampanjac i transfere do i s jahte.

U Veneciji će gosti moći koristiti Uber za naručivanje elegantnog drvenog plovila koje će ih prevoziti po laguni. Usluga će biti dostupna od 8 ujutro do 8 navečer, a brod može primiti šest putnika po cijeni od 120 eura.

- OGLAS -

Uber Boat usluga se proširuje i na Grčku, uključujući Mikonos, Atenu, Krf i Santorini, omogućujući prijevoz do udaljenih otoka.

U Parizu će Uber omogućiti vožnju električnim brodom po rijeci Seinei, a tokom Olimpijskih igara nudit će besplatne jednosatne vožnje kako bi se olakšao saobraćaj.

- OGLAS -

U Londonu, Uber Boat By Thames Clippers već neko vrijeme pruža uslugu prijevoza po Temzi. Dosad su prevezli preko četiri miliona putnika. Raspored je pristupačan i tačan: s centralnih dokova kreću svakih 20 minuta, piše Forbes.

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak