Home Sport Ubijen uspješni atletičar iz Ugande, pronađen izboden u automobilu

Ubijen uspješni atletičar iz Ugande, pronađen izboden u automobilu

by admin

Poznati ugandski atletičar Benjamin Kiplagat (34) pronađen je mrtav u Keniji, a lokalni izvještaji govore da je izboden.

Izvještaji kažu da je pronađen u automobilu s ubodnim ranama na prsima i vratu, u blizini kenijskog grada Eldoreta, koji je poznat kao vrhunski atletski trening-centar. Kenijska policija kaže da je pokrenula istragu o njegovoj smrti.

Kiplagat je predstavljao Ugandu na trima Olimpijskim igrama. Trčao je na duge staze, a glavna disciplina bila mu je 3000 metara sa preprekama. Svojevremeno je slovio za jednog od najvećih talenata u toj disciplini.

Osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2008. u Poljskoj. Iste godine na Olimpijskim igrama u Pekingu bio je deveti, pa godinu poslije 11. na seniorskom Svjetskom prvenstvu u Berlinu.

Godine 2010. osvaja četvrto mjesto na Igrama Commonwealtha, a 2012. brončanu medalju na Afričkom atletskom prvenstvu. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. dospio je do polufinala, a godinu poslije na SP-u u Moskvi bio je 14. Nakon toga slijedi drastičan pad.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima