Home Sport UEFA odredila sudiju za utakmicu BiH-Ukrajina, jednom je već bio sretan Zmajevima

UEFA odredila sudiju za utakmicu BiH-Ukrajina, jednom je već bio sretan Zmajevima

by admin

Krovna kuća evropskog fudbala (UEFA) konačno je odredila sudije za baraž meč za odlazak na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj između Bosne i Hercegovine i Ukrajine koji se igra u četvrtak.

Samo dva dana ostala su uoči početka utakmice generacije za Zmajeve i baraža kojeg u Zenici igramo protiv Ukrajine. Dugo su se čekala imena sudija, a UEFA je odlučila da nam pravdu dijeli čovjek koji nam je donio sreću u najvažnijoj našoj utakmici u historiji.

Glavni arbitar utakmice bit će iskusni Nijemac Felix Zwayer, čovjek koji nam je sudio duel protiv Litvanije u Kaunasu kada je reprezentacija BiH izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Tom prilikom Zwayer i njegovi pomoćnici Markus Haecker i Thorsten Schiffner donijeli su sreću reprezentaciji BiH, a nadamo se da će slično biti i u četvrtak protiv Ukrajine.

Ovoga puta Zwayeru će pomagati Stefan Lupp i Marco Achmuller, dok je četvrti sudija Daniel Siebert. Svi su iz Njemačke, kao i ekipa VAR sudija. To su Bastian Dankert i Christian Dingert.

Zwayer (42) vrlo rano otisnuo se u svijet suđenja nogometnih utakmica. Njemački nogometni savez promovisao ga je u sudiju 2004. godine, a do Bundeslige je stigao 2009. godine.

Tri godine kasnije postao je FIFA sudija, a prošle godine sudio je finale Lige nacija između Hrvatske i Španije.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima