Home Sport Velika čistka u Bayernu: Neočekivano otišao jedan od ključnih ljudi

Velika čistka u Bayernu: Neočekivano otišao jedan od ključnih ljudi

by admin

U sklopu velike čistke u Bayernu još prije kraja sezone, koja je za sada jedna od najgorih zadnjih desetljeća, neočekivano je otišao i Marco Neppe (37), koji je prije samo dvije godine i tri mjeseca postao tehnički direktor.

Neppe je prije toga, od 2017., bio Bayernov glavni skaut i na toj poziciji ostvario nekoliko sjajnih akvizicija. Razlaz s klubom zvanično je sporazuman, ali njemački mediji ne misle da je bilo tako.

Bayernov predsjednik Jan-Christian Dreesen ovako se oprostio od jednog od ključnih ljudi kluba: “Želim zahvaliti Marcu Neppeu na dugoj i plodnoj saradnji. Tokom tog razdoblja smo slavili mnoge uspjehe i Marco Neppe je zaslužan za otkriće izvanserijskih talenata kao što su Alphonso Davies i Jamal Musiala, koji su u Bayernu sazreli u svjetske klase. Neppe je bio važan faktor u planiranju ekipe zahvaljujući tome što je stvorio sjajnu skautsku mrežu, ali i realizovao brojne transfere.”

Neppe je uzvratio: “Hvala Bayernu na povjerenju, podršci i prilici. Bilo je izazovno, uzbudljivo i uspješno, s trostrukom krunom 2020. kao vrhuncem. Želim Bayernu i njegovim divnim navijačima najveće uspjehe. Bayern će ostati dio moje historije i ponosan sam na to.”

Usprkos brojnim uspjesima, Neppe je morao otići, kao i Thomas Tuchel, koji će voditi ekipu samo do kraja sezone, u kojoj je Bayernu u prvenstvu upitno i drugo mjesto, dok je u kupu ispao od trećeligaša, prenosi Index.

Jedina prilika za spas sezone je Liga prvaka. Tamo ga u četvrtfinalu čeka Arsenal.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima