Home Sport Velika tragedija u Alžiru: Sletio autobus sa fudbalerima, dvoje poginulo

Velika tragedija u Alžiru: Sletio autobus sa fudbalerima, dvoje poginulo

by admin

Dvojica članova alžirskog prvoligaša Mouloudia iz grada El Bayadh su poginula u saobraćajnoj nesreći kada se autobus koji je vozio prvotimce i članove stručnog štaba prevrnuo na putu u gradu Tizi Ouzou, na sjeverozapadu zemlje.

Prema informacijama, živote su izgubili klupski golman Zakaria Bouziani (27) te pomoćni trener alžirskog kluba Khalid Muftah.

Ostali koji su se našli u autobusu su u stabilnom stanju, a alžirski Savez je donio odluku o odgađanju svih utakmica ovog kola.

Utakmica se trebala igrati u petak, a alžirski predsjednik Abdelmadjid Tebboune je istakao da je vijest o tragediji primio s velikim bolom i tugom i izrazio saučešće porodici žrtava.

“Nakon tragične nesreće koja je ostavila klub i porodicu MC El Bayadh u žalosti, alžirski fudbalski Savez odlučio je da obustavi sve fudbalske događaje planirane ovog vikenda”, navodi se u saopštenju na web stranici tamošnjeg Saveza.

Odgođene su također i dva kola tamošnjeg Kupa koji se trebao igrati 26. decembra.

Dodajmo da je Bouziani zabilježio dva nastupa za Mouloudiju ove sezone, primio je dva gola, a na jednom susretu je sačuvao svoju mrežu.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima