Home Svijet Visoki diplomata koji je radio u BiH odabran u tim princa Williama

Visoki diplomata koji je radio u BiH odabran u tim princa Williama

by admin

Princ od Velsa, koji je preuzeo brojne dužnosti svog oca otkako je dijagnostifikovano da kralj Charles ima rak, pojačao je svoj tim i ubuduće će njegov najbliži saradnik biti jedan bivši diplomata.

Kako se navodi, princ od Velsa je bivšeg diplomatu postavio da bude njegov privatni sekretar u trenutku kada je ponovo preuzeo javne dužnosti poslije objelodanjivanja očeve dijagnoze.

Ian Patrik, koji je radio za nekadašnjeg lidera liberalnih demokrata i visokog predstavnika u BiH Paddyja Ashdowna, preuzeće tu funkciju naveli su iz Kensington palate.

Guardian podsjeća da je Patrik bio sekretar Ashdowna kada je bio u Bosni i Hercegovini od 2002. do 2006. godine, a prije nego što se pridružio Kancelariji za spoljne poslove, Komonvelt i razvoj.

Podsjetimo, princ William se vratio redovnim dužnostima ove sedmice, nako što se jedno vrijeme bio povukao da bi bi bio uz suprugu Kate Middleton, koja se oporavlja od operacije abdomena.

William je umjesto svog oca u srijedu bio na ceremonijama u zamku Vindzor, a potom je prisustvovao jednoj gala večeri, gdje se zahvalio javnosti na podršci u “zdravstveno teškim vremenima za njegovu porodicu”.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima