Home Magazin Vjerovali ili ne: Objavljena ‘nova’ pjesma Tošeta Proeskog

Vjerovali ili ne: Objavljena ‘nova’ pjesma Tošeta Proeskog

by admin

“Kažu da vrijeme liječi sve, ali šta mi vrijedi vječnost bez tebe” glasi stih iz refrena posljednje objavljene pjesme Tošeta Proeskog. Snimak datira još iz 2004. godine, a njegovi prijatelji su numeru uspjeli završiti uz pomoć umjetne inteligencije i sada je objaviti.

Iako se činilo da pjesma “Kažu da vrijeme liječi sve” nikada neće ugledati svjetlo dana, uz pomoć nove AI tehnologije – vokal i klavir su izvučeni kako bi se upotpunio studijski snimak.

Snimak je zapravo ostavljen u amanet Tošetovom prijatelju, poznatom radijskom voditelju, DJ-u i producentu Kirilu Zarlinovu poznatijem kao (DJ Eric Fox), a prvi demo snimak napravljen je u septembru 2004. godine upravo u Kirilovom kućnom studiju.

“Veliko hvala cijeloj ekipi koja je nesebično pomagala u realizaciji pjesme; Davor Jordanovski, Darko Tasev, Ile Spasev, Jovan Jovanov i Aleksandar Tasić iz Leskovca. Posebno hvala Aleksandru Trajkovskom koji je pjesmu donio u Makedoniju i ponudio Tošetu” – rekao je Kiril.

Pjesma je i svojevrsni poklon Tušetovoj publici povodom 25. janura – datuma na kojeg bi on ove godine obilježio svoj 43. rođendan.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima