Home Sport Zaručili se Kilde i Shiffrin, ‘zlatni par’ alpskog skijanja

Zaručili se Kilde i Shiffrin, ‘zlatni par’ alpskog skijanja

by admin

Kilde, 31, bio je pun radosti u razgovoru s norveškom TV stanicom NRK kada je otkrio da se vratio na skije nakon što se bojao da bi užasna nesreća u Wengenu 13. januara mogla dovesti do toga da se više nikada ne takmiči.

Sveukupni šampion Svjetskog kupa 2020. – koji je pretrpio teške posjekotine i oštećenje živca na desnom listu i dva pokidana ligamenta sa teškom razderotinom na iščašenom desnom ramenu – objavio je na Instagramu preko noći u četvrtak trenutak kada je zaprosio Shiffrin s prstenom u ruci.

Dvostruka olimpijska pobjednica i petostruka ukupna prvakinja Svjetskog kupa Shiffrin (29) u vezi je s Kildeom od 2021. godine.

– Bilo je mnogo uspona i padova, to je jasno, ali jedan od uspona je bio blizak mojoj porodici, a posebno s Mikaelom – rekao je Kilde za NRK govoreći o svojoj pauzi zbog povrede.

– Tokom boravka u bolnici u Innsbrucku, rekao sam sebi da je došao trenutak. Podigao sam slušalicu i naručio prsten. Tako sam sada zaručen – kaže Kilde.

Shiffrin je također prošle sezone imala pauzu, jer ju je pad krajem januara ostavio sa strane na mjesec i po, što ju je skupo koštalo u potrazi za šestom ukupnom krunom Svjetskog kupa.

Vratila se u akciju u finalu Svjetskog kupa sredinom marta gdje je osvojila kristalni globus za svoju omiljenu disciplinu slalom – 60 od njenih rekordnih 97 pobjeda u Svjetskom kupu došlo je u toj disciplini.

(Vijesti.ba/FENA)

Možda vas zanima