Home Magazin Žena iz Južne Koreje položila vozački iz 961. pokušaja

Žena iz Južne Koreje položila vozački iz 961. pokušaja

by admin

Njena nevjerovatna priča počela je prije više od deset godina, ali nedavno se ponovno pojavila na Redditu i postala popularna, piše Poslovni.hr.

Kada je 2010. konačno položila, imala je 69 godina. Postala je slavna u lokalnim krugovima jer je njena priča inspirisala mnoge ljude koji su se mučili da polože vožnju.

Sa-sun, koja je sada u svojim 80-ima, nije dozvolila da je bilo šta spriječi i iznova je odlučno pristupala pismenom testu pet dana sedmično, nekoliko godine uzastopno.

Ipak, svaki put je podbacila, ali je u svemu istrajala i konačno dobila vozačku dozvolu. Na kraju, Sa-sun je potrošila više od 5 miliona vona (oko 4.000 eura) pokušavajući da prođe pismeni test.

Baka je naučila da vozi u auto-školi Jeonbunk, a kada je konačno položila testove, svi njeni strpljivi učitelji su slavili sa njom.

“Kada je konačno dobila dozvolu, svi smo je zagrlili i uručili joj cvijeće”, rekla je Park Su Jeon, instruktorica auto-škole.

Njena priča je čak privukla pažnju Hyundaija, koji je Sa-sun nagradio automobilom koji je koštao 16.800 dolara. Takođe je glumila u njihovoj popularnoj reklami.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima