Home Magazin Zvijezda serije Squid Game osuđen zbog seksualnog zlostavljanja

Zvijezda serije Squid Game osuđen zbog seksualnog zlostavljanja

by admin

Južnokorejski glumac Oh Yeong-su (79), najpoznatiji po ulozi u seriji Squid Game, proglašen je krivim za seksualno zlostavljanje, javlja Daily Mail. Sud ga je proglasio krivim za “nedolično dodirivanje žena” 2017. godine.

Glumac je osuđen na osam mjeseci zatvora, uslovno na dvije godine, izvijestio je sud. Naređeno mu je i da odsluša 40 sati predavanja o seksualnom nasilju, prenosi Index.

Sud je zaključio da su žrtvini zapisi o napadu i njene tvrdnje dosljedni i kažu da se takve “izjave ne mogu dati bez da se napad stvarno doživi”, kaže sud.

Dok je izlazio sa suda, glumac je rekao novinarima da se planira žaliti na odluku. Ima sedam dana za žalbu ili će presuda biti potvrđena.

Podsjetimo, ranije je glumac negirao optužbe.

“Samo sam je držao za ruku dok smo obilazili jezero. Ispričao sam se jer su rekli da neće dizati buku oko toga, ali to ne znači da priznajem optužbe”, rekao je Oh Yeong-su za korejsku televiziju JTBC. Prema pisanju korejskih medija, svi materijali s glumcem nakon optužbe su maknuti i s YouTube kanala i službenih web stranica južnokorejske vlade.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima